תפיסת עולם

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 05/01/17 23:09 ז בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה זה תפיסת עולם ואיך משיגים אותה?

תודה

תשובה

שלום,

תפיסת עולם היא סך עולם הערכים, מידות ומחשבות האדם ביחס לכל דבר. ככל שאדם לומד וקורא ספרים ושומע שיעורים הוא מתחיל לגבש עמדות ביחס להרבה נושאים - ולמעשה הם אלו שמשפיעים על חיי האדם וקבלת ההחלטות שלו ועל מעשיו.

נושאים שתפיסת העולם משיפעה עליהם היא: מהי תורה, מה היחס בין קודש לחול, מה ההבדל בין ישראל לעמים, מה היחס בין גברים לנשים, מהו מוסר, מה נחשב אמת או שקר, האם המטרה מקדשת את האמצעים וכו' וכו'

כאנשים מאמינים, אנו נשאף שחיינו יושתתו על ערכי התורה, ולכן צריך ללמוד הרבה.

ברכה והצלחה
יוגב כהן
הר ברכה