הריגת מחבל מנוטרל

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/01/17 17:33 ז בטבת התשעז

שאלה

שלום..

בעקבות לכל הפרשה של אלאור אזריה רציתי לדעת מהי עמדת ההלכה בנוגע להריגת מחבל מנוטרל בזירת פיגוע

תודה רבה

תשובה

שלום רב

חיי המחבל, שקם להורגנו, בודאי אינם חיים ואי אפשר להגיד שמי שהורג אותו הוא רוצח. יחד עם זה בודאי שאסור שתהיה אנרכיה ואי אפשר שכל אחד יחליט על דעת עצמו כיצד לנהוג בו ועל כן לא הורגים אדם אלא בבית דין.

כיום, אף חוק המדינה ופקודות הצבא אוסרים על הריגתו וכיון שחוקים אלו ופקודות אלו מתאימות להדרכה ההלכתית בודאי שיש לציית להן. אדם שלא ציית לפקודות, יש להתייחס לכך בחומרה אבל בודאי שאי אפשר להחשיבו כרוצח.

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias1@Gmail.com