צום בתחילת הריון

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 05/01/17 15:11 ז בטבת התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אינני בטוחה שאני בהריון, אך יש תסמינים שמעידים שכן (איחוז בוסת החודשית וכיוצ"ב). האם גם כשאייני יודעת באופן מוחלט שאני בהריון- אני פטורה מצום י' בטבת?

תשובה

שלום ,

רק משעת וודאות הריון (בדיקת הריון, בדיקת דם) - מעוברות פטורות מהצומות הקלים.

וכך מופיע בפניני הלכה: "בדרך כלל מעוברת נקראת מי שהוכר עוברה, שזה אחר שלושה חודשים. אלא שכאן כתבו האחרונים שבדרך כלל דווקא בחודשים הראשונים צער ההריון רב יותר, ואף סכנת ההפלה מרובה, לפיכך נראה שהיודעת בוודאות שהיא בהריון, כגון שעשתה בדיקה, הרי היא פטורה. "

בשורות טובות
יוגב כהן
הר ברכה