השם עמנואל לבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/01/17 12:37 ז בטבת התשעז

שאלה

שמי מלכה וילדתי בת ביום שלישי הטבת בשעות הבוקר. היה הריון מאוד לא קל וגם הלידה עצמה. אפילו עכשיו לאחר הלידה התינוקת עדיין לא מרגישה ככ טוב ומחוברת למכשירי ולא בטוח מתי תשוחרר מביח. במהלך כל ההריון התחברתי מאוד לשם עמנואל כי ככה פשוט הרגשתי שהאל איתי . אחרי עשרות ניסים שהיו בדרך. האם זה בסדר לקרוא לה ככה?

אודה מאוד לתשובה מהירה לפני השבת.

תודה רבה!

תשובה

בסד

מזל טוב להולדת הבת. תזכו להרבה נחת וכנגד ימי הדאגה יבואו ימי שמחה במהרה.
הלכתית עמנואל הוא שם ששייך גם בבנות. אבל מכיון שהעולם איננו נוהג כך יש חשש שיגרם לבת עגמת נפש עתידית. על כן לכתחילה ראוי להמנע ולחפש שם אחר להודות לקב"ה.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ