עולם הבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/01/17 11:31 ז בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

כמה שאלות בבקשה: הבנתי שהמושג העולם הבא הוא מה שיהיה פה בעולם הזה רק אחרי האלף השביעי ומה שיש אחרי המוות זה עולם הנשמות,

1. האם בעולם הבא תיהיה תחיית המתים?

2. מה יקרה לנשמות שלא יקומו לתחייה?

3. אם לנשמות שבגן עדן טוב ואין יותר חומריות אז מה יהיה להם יותר טוב פה שמחזירים אותם?

4. מי יקום בתחיית המתים ומי לא?

5. כולם ימותו לפני העולם הבא או שיהיו שישארו בחיים ופשוט ימשיכו באותו מקום.

6. הבנתי שבעולם הבא הקדוש ברוך הוא משמיד את הס“א ולא יהיו יותם מלחמות, מחלות ודברים רעים אך מה תיהיה עם השגרה שקיימת היום? אנשים ימשיכו לעבוד, ללמוד (מתמטיקה! ” אנגלית... אוניברסיטה וכד), קניות וכד?

תודה מראש.

תשובה

בסד

שלום וברכה

יש דברים שאין אנו יודעים אותם ועליהם אמר הרמב"ם שעדיף לא להתעסק בהם. רוב השאלות ששאלת הן נתנות במחלוקות ואין אפשרות לדעתם. באופן כללי תחיית המתים תהיה בעת שיעלה רצון לפני הבורא. אין לכך קשר באיזה אלף. וכל מושג האלף השביעי אין אנו יודעים משמעותו. אלא שימות המשיח יהיו קודם ואז העולם ינהג כמנהגו אלא שלא יהיו מלחמות אבל לאחר מכן תחיית המתים באיזה שלב.
יעמדו כל מי שלא כופר בעולם הבא ובתחיית המתים.לדעת הרמב"ם אחר תחיית המתים יחזרו וימותו ואילו לרמב"ן לא ימותו עוד.
מי שרוצה להבין בסוריות אלו חייב.למלא כריסו בש"ס ופוסקים ולאחר מכן בשיטות ראשונים. תשובות אינטרנטיות אינן תשובה מספקת לשאלות סבוכות אלו.