חוג ילדים בימק"א

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/01/17 07:38 ז בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב,

יש חוג ילדים בנושא מוזיקה שמתקיים ב ימק"א בירושלים.

האם מותר ללכת לשם?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב

דעתי כדעת הרב אבינר שליט"א
ציטוט:
שאלה: האם מותר לרוץ במגרש הספורט של ימק"א?
תשובה: ימק"א הינה אגודה נוצרית של אנשים צעירים. האם מותר לרוץ בשטח השיך לארגון נוצרי? וודאי שלא, הרי אסור ליַקֵר עבודה זרה. אסור לתת כבוד לעבודה זרה, אסור לכבד עבודה זרה. אסור לומר על עבודה זרה, 'כל הכבוד לכם.'
אמנם אינך אומר 'כל הכבוד', אלא בסה"כ הנך רץ, אך מפני שאתה רץ אתה מצביע ברגליך, דבר השווה לאמירת 'כל הכבוד'. אין לך שבח גדול מזה, שאתה מודה להם, שמח ונהנה מהדברים שעובדי עבודה זרה עשו. אעפ"י שהמגרש עצמו אינו עבודה זרה, זה סתם מגרש, בכל זאת זה מחובר וקשור לעבודה זרה. הם לא סתם עושים מגרשים, הם לא אגודה עולמית למגרשים, זה מחובר לעבודה זרה. זו השיטה הנוצרית. הם מנסים לקרב אליהם אנשים ולהראות שהם טובים ונחמדים. הם בונים מגרשים להראות שהם מדהימים, עושים טובות ועוזרים לאנשים.
כשאתה רץ בשטח הזה, אתה נותן להם לגיטימציה. זה נחשב לחיזוק עובדי עבודה זרה ועזרה לעוברי עבירה. בעבר, כאשר בריכת השחייה הנפרדת היחידה בירושלים היתה של ימק"א, יהודים יראי שמים לא הלכו לשם. קל וחומר ריצה, הרי יש הרבה מקומות לרוץ, זה אינו המקום היחיד. לכן, אסור לרוץ שם.
אם אדם חורש בשנת השמיטה, אסור לומר לו, 'יישר כוח.' אז ודאי שאסור לומר לנוצרים, 'יישר כוח שאתם כאן בארץ ישראל.' וכבר אמרנו ששימוש במגרש דינה כאמירת ישר כוח ומתן לגיטימציה. הרמב"ם כותב בפירושו על המשניות שאסור לגור בעיר שיש בה עבודה זרה. זה לא ממש אסור. יש עבודה זרה בארץ ישראל, אבל אין ברירה, חייבים ליישב את הארץ. בתל אביב אין אף כנסייה, מצווה לגור בתל אביב, עיר גדולה ללא עבודה זרה. פעם נולד למישהו בן והרצי"ה הוזמן לברית שהתקיימה בל אביב. אמר הרצי"ה, 'לתל אביב אני הולך, אין שם אף כנסיה.'

מתוך
http://shlomo-aviner.net/index.php/טיולים_בארץ_(ב)

עם זאת מצאתי גם
http://www.shut-halacha.co.il/q/הליכה-ל-ימקא-9331?category=105

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=137605