ניצול החיים בצורה נכונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/01/17 09:16 ו בטבת התשעז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

קוראים לי ליאל ואני בת 19, בשנתיים האחרונות נורא התחזקתי ושלשום התחלתי להרגיש שכל דבר שהוא לא לימוד תורה הוא ביזבוז זמן,

אתמול הכנתי לאחיות שלי צהריים והרגשתי שאני מבזבזת את זמני, ישבתי עם אבא שלי ואחי הקטן והרגשתי שאנחנו מבזבזים את זמנינו, עכשיו אני בשירות לאותי שלי - ביתספר יסודי - ומרגישה שאני מבזבזת את הזמן שלי.

אני יודעת שלימוד תורה הוא ניצול נזמן הטוב ביותר אבל זה מתחיל לא להסתדר לי כי לא הגיוני לי שאלוקים שלח אותנו לעולם כזה רק כדי ללמוד תורה .. ועדיין .. אני לא מצליחה לראות סיבה ללמוד מקצוע , לעבוד וכו' ..

הייתי רוצה את עצתך, כיצד צריך לחיות לדעתך

כי בימים כמו היום אני מרגישה שכל מה שצריך לעשות זה רק ללמוד תורה .. אבל ההיגיון שלי אומר שצריך גם לחיות חיים גשמיים. איך משלבים את זה בצורה נכונה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חז"ל קבעו שהעולם עומד על שלשה דברים: תורה, עבודה וגמילות חסדים.
לכן ניצול זמן טוב הוא בכל אחד משלשת עמודי העולם, כל אדם לפי כשרונו ויכולתו.
מי שמתאים לתורה ירבה בתורה.
מי שמתאים לעבודה (תפילה) ירבה בתפילה.
ומי שמתאים לגמילות חסדים ירבה בגמילות חסדים.
נכון שיש יתרון לתורה ולכן מי שמתאים לכמה דברים וביניהם לימוד תורה - יעדיף לימוד תורה.
אבל כל אלו בתנאי שאין מי שנזקק לתמיכתו ועזרתו.
לכן להכין צהרים לאחיות או לשבת עם אבא ואח אין זה בזבוז זמן אלא הקדשת זמן למי שצריכים את עזרתך ותמיכתך.
כך גם כל מלאכה שאדם עושה לפרנסתו, נעשית רצון ד' כאשר המלאכה מפתחת אותו ואת העם והמדינה.
חייל שעוסק בבטחון מפתח את מידות הגבורה והמסירות שלו ומביא בטחון לעמו - בכך הוא נאמן לרצון ד'.
חקלאי שעוסק בהפרחת הארץ מפתח את מידת העמל והחריצות שלו ומביא ברכת יבול לעמו וארצו - בכך הוא פועל לפי רצון ד'.
כך כל מלאכה ומלאכה היא לשם שמים כאשר היא נעשית לקיום העם בארץ ולתיקון המידות של בעליה.