הליכה דרך רחוב הגיא אל הכותל

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 03/01/17 15:30 ה בטבת התשעז

שאלה

שלום,

יצא לא מזמן להיות בקרבת שער שכם ורציתי להגיע לכותל המערבי על מנת להתפלל מנחה,

מפאת האיסור לילך במקום סכנה, ואין סומכים על הנס - התלבטתי האם לרדת וללכת דרך רחוב הגיא אל הכותל המערבי או שעלי לעשות את העיקוף לשער יפו ולרדת לכותל משם.

בסוף הלכתי לכותל דרך שער יפו.

לתשובתך אודה,

יום טוב,

מיכאל

נ.ב אם להודות באמת גם די חששתי...

תשובה

שלום וברכה

מקום סכנה בהלכה מוגדר לפי אנשי המקצוע.

אם גופי הביטחון כגון: משטרה,צבא,שב"כ,מל"ל היו מגדירים את האזור כאזור סכנה - היה אסור היו לעבור שם. משלא עשו כך - אין בעיה הלכתית.

בכלל, מוטל על הצבא והמשטרה לחסום את האזורים המסוכנים בארץ בפני הציבור. וגם בנוגע לעולם - יש במשרד החוץ "אזהרות מסע" ליעדים ברחבי העולם שהם מסוכנים לישראלים, והם יכונו "מקומות סכנה לפי ההלכה".

צריך לזכור, כי מצוות יישוב הארץ טומנת בחובה סיכון, אך כאשר קיים פיקוח נפש הוא דוחה את קיום המצווה. אולם בשעת כיבוש מלחמתי/עזרת ישראל, על חיילי ישראל למסור את נפשם למען הכלל. אך אין זה המקרה המדובר.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה