שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/01/17 23:18 ד בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב ,שמי לאה וכרגע אני בתהליכי גיור.

כפי שבוודאי שמת לב אין לי צורך להחליף את שמי בשל הגיור ,אך אמרו לנו שניתן להוסיף שם ,כבר המון זמן חשבתי על כך..והיתי רוצה שם יותר אנרגטי יותר שמח וככה יווצר איזון בין השלווה שקיימת בי וקצת יותר אנרגיות ושמחה,אציין כי אני מאוד חלשה מבחינה גופנית רגישה מאוד -סחרחורות,בחילות וכו וחשבתי אולי הוספת השם תהיה גם חלק מהפתרון אם זה יעזור נולדתי בחודש תשרי ,אשמח לעזרה! תודה.

תשובה

בסד

שלום וברכה

לדעתי כדאי להמתין עם בחירת שם נוסף. לאחר הגיור אי"ה יערה הקב"ה רוח חדשה עליך ותזכי לראות ולחוות הרגשות נוספות.
באופן כללי שם איננו גורם אלא האדם הוא הגורם.תשתדלי להוסיף הכרה בבריאות גופא ונהורא מעליא ותעבדי את השם בשמחה רבה וזה יאמץ את הכוחות הגופניים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי