ג'לטין

חדשות כיפה רבני כושרות 01/01/17 12:17 ג בטבת התשעז

שאלה

שלום,

יש לי 2 שאלות:

1. האם יכול להיות שמוצר יכיל ג'לטין מבקר ויהיה כשר פרווה? האם יש בכלל ג'לטין מבקר שהוא כשר?

2. האם יכול להיות שמוצר שמכיל חיידקים פרוביוטיים שגדלו על מצע חלבי ייחשב כשר פרווה? (כמו לדוגמא מעדן סויה של תנובה שמכיל חיידקים פרוביוטיים, אך לא כתוב על איזה מצע).

תודה!

תשובה

1. אין כיום שימוש בג'לטין מעצמות בקש אבל יש שעשוי מעור של בקר או חלקים שונים של חזיר. ויש שסוברים שזה גם כשר וגם פרווה בגלל התהליך שהוא עובר כאשר הופכים אותו מחומרי הגלם שהזכרתי לגלטין.
2. איני יודע . שאל ב
http://www.kashrut-tnuva.co.il/faq.php