שיש ופלטה

חדשות כיפה רבני כושרות 31/12/16 20:13 ב בטבת התשעז

שאלה

1. מה דין מאכל חם שנפל על שיש שלא מקפידים עליו להניח רק חלבי או רק בשרי? האם נחשב כטריפה? כדין כיריים?

2. וכן אם צריך פלטה חלבית ובשרית??

תשובה

1. איני בטוח שדין הכריים הוא טרף כפי שכתבת, אבל נשאיר את זה בנתיים בצד ולא נשווה.
אם נפל גוש בחום של יד סולדת בו על השיש:
אם לא הניחו גוש חם באותו מקום שהוא נפל על השיש ב24 שעות האחרונות אז לכל השיטות (אשכנזים וספרדים) אין בעיה.
אם היה בדיוק מאותו מקום גוש חם ב24 שעות האחרונות אז לפני חלק מהפוסקים הגוש של נפל על אותו מקום בדיוק בלע טעם מהשיש בעובי של קליפה. ניתן לקלף את הגוש ולאכול את השאר.