כיסוי ראש בפרידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/12/16 22:16 כח בכסלו התשעז

שאלה

שלום הרב,

לצערי אני ובעלי פרודים ועומדים לפני גירושין.

אנחנו פרודים כבר כמה חודשים והדיון לנתינת גט בבית הדין הוא עוד 3 שבועות.

אני ממש משתדלת כן להמשיך ללכת עם כיסוי ראש ורק מהצד ההלכתי של זה, ויש לי עם זה קושי ממש גדול, כל יום שאני שמה תכיסוי אני מרגישה שזה מיותר וזה רק מצער אותי ומהווה תזכורת לקושי שלי.

רציתי לשאול אם לפי ההלכה יש אפשרות לא ללכת עם כיסוי הראש?

אני ובעלי ממש לא בקשר וגם אין שום סיכוי שנחזור להיות יחד.

אם כן אצטרך להמשיך לשים אשמח לתשובה מפורטת כדי שאדע למה אני עושה את זה.

תודה רבה וחג שמח!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

גם אשה גרושה הולכת בכסוי ראש, הכיסוי ראש איננו סימן לנשואה או לא, אלא שנערות (ברובן) לא מכסות את הראש (יש בנות ספרדיות שמכסות בזמן תפילה ותורה). משלב החתונה מתחיל שלב רציני יותר של הנשיות והחיים ועל כן מכסים את הראש, אבל גם אשה גרושה ואלמנה מכסות את הראש. אמנם אי"ה לאחר הגירושין תרצי לבנות ביתך מחדש, ואם תראי שכסוי הראש מפריע יש מקום להקל בדברים מסויימים (פאה וכדו') כדי שלא לפגוע בסיכויי הבית החדש.

הבוטח בד' חסד יסובבנהו

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ