טלית ותפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/12/16 13:30 כח בכסלו התשעז

שאלה

כבודו,

שאלתי אולי יותר ריגשית מהילכתית: אני בן 69, מתחזק כמה שנים, מתעטף בטלית שקיבלתי מאימי כשנישאתי ומניח תפילין שירשתי מאבי שנפטר כשהייתי בן 8. בשנה הבאה בע"ה יגיע נכדי (הראשון מבין 3 נכדים בנים) לגיל בר מצווה. אני שומר שבת ומתפלל כל יום אבל משפחות שתי בנותיי חילוניות. אני ירשתי מאימי את החובה ןהזכות לרכוש לכל משפחתי את כל הקשור ביהדות ועכשיו אני צריך להתכונן לבר מצווה. במסגרת חיפושיי הבנתי שהתפילין שאני משתמש בהן (אגב מידי כמה שנים אני מוסרן לבדיקה וגם החלפתי את הרצועות והן כשרות ותקינות) הן מסוג פשוט, בכל זאת הן כבר קרובות לגיל 90, וחשבתי אולי להחליפן בתפילין מהודרות יותר, וגם את הטלית לגדולה יותר. ההתלבטות שלי נובעת מן העובדה שלנכדי וגם לחתני אני צריך לקנות סט של טלית ותפילין והשאלה האם לקנות להם חדש או למשל לתת לחתני את הטלית ולנכדי את התפילין של סבא רבא ולרכוש את היתר מחדש. האם אין כאן מצידי פגיעה בכבוד אבי ואימי שאני מעביר את הסט שלי לאנשים שכרגע לפחות אינני יודע אם הם יקיימו את מצוות העיטוף בטלית ומצוות הנחת התפילין?אודה על תשובתך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי לקנות לעצמך טלית ותפילין מהודרות ובקניה מהודרת אין בזיון לישנים גם התשמישים הישנים נוח להם שיהיו מהודרים יותר וה לא בזיון להם. תשמישי המצווה הישנים כדאי להשאיר לנכדים אולי יבוא יום וישתמשו בהם.

יהודה הלוי עמיחי