הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/12/16 10:40 כח בכסלו התשעז

שאלה

אני בן 13 וחצי ואני רוצה לפתוח דף חדש עם ה' אני עברתי שינוי360 ואני רוצה לתקן את כל העבירות המגעילות והמחרידות שעשיתי בחצי השנה הזאת הנה העבירות 1 אמירת שם ה' לשווא בטעות 2לשון הרע 3 זרע לבטלה -קראתי תיקון הכללי אבל אני א יודע אם זה מספיק4 מחשבות רעות 5 ראיית דברים אסורים 6 שכיבת זכור ובהמה 7נגעתי לאחי באיברו למרות שחשבתי שזה בצחוק8זלזול בכיבוד הורים למרות שאני משתדל9 עשיתי מלאכה בחצי שעה של נרות חנוכה10לשון הרע11לפעמים עשיתי מלאכה בשבת בשוגג12הייתי ילד שאוהב להציק ולעצבן-לא יודע אם זה עבירה13זלזול בברכת המזון

אשמח אם תיתן לי תיקון שיתקן ולא חרטה ווידוי וקבלה לעתיד יש לי עוד שאלה1לפעמים שאני הולך אני מרגיש האיבר מתחכך מעט במכנסיים ואני טיפה חושש שאני עובר על הוצאת זרע לבטלה דבר זה קורא לי גם במקלחת שהמים צונחים על האיבר ואני מרגיש מאוד רע עם זה למרות שאני לא מרגיש בכלל הנאה מזה אשמח לתיקון שיתקן לגמרי את כל העבירות שעשיתי ושאלה אחרונה

אם אני באמת יתקן את כל עוונותי בעזרת ה' אני יכול להתקבל לישיבה למרות שאני לומד בבית ספר של כיפה סרוגה שלא לומדים בו הרבה תורה (הישיבות מקבלות רק תמידים שלמדו כל החיים שלהם תורה או שהם מקבלים גם אנשים פשוטים שלומדים שעה ביום גמרא שהם לא חרדים)בתודה ענקית מראש -ר'

תשובה

שלום ר' יקירי

שאלת צרור של שאלות, וננסה לעשות מעט סדר.
ההכרעה שלך לפתוח דף חדש עם הקב"ה היא הכרעה מופלאה, ויישר כוח על כך. זה לא קל, וצריך להתמיד בנושא הזה, ולעתים יש צורך להיאבק מאבק פנימי לאורך זמן, אולם עצם ההחלטה הזו היא חשובה מאוד.
כפי שכתבת, הרמב"ם לימד את התשובה הבסיסית. אדם הרוצה לחזור בתשובה צריך קודם כל להפסיק את מה שהוא עושה ולהצטער על כך שעשה, להתוודות לפני ד' (לא לפני בני אדם, אלא לפני הקב"ה), ולקבל עליו לשנות את דרכו בעתיד. זו הדרך, וכך אתה יכול להתמודד עם כל הדברים שאתה רוצה לתקן. ככל שאתה תהיה יותר ויותר בעולם התיקון – ותחליט לעשות את הדברים הטובים – כן תהיה בתוך עולם התשובה.
ומה עושים מעבר לזה ? מהו התיקון ? התיקון הוא לקבל על עצמך דבר חיובי נוסף בכל דבר שאתה רוצה לתקן. לדוגמה, אם אתה רוצה לתקן לשון הרע, לקבל על עצמך לא רק לא לדבר לשון הרע, אלא גם לדבר דברים טובים על בני אדם, ועל ידי כך – הנפילה עצמה (בלשון הרע) גורמת למנוע תיקון וצמיחה של "לשון הטוב" שאתה תגיד.
זה נכון ביחס לכל הרשימה שכתבת, ועל כן אני לא מתייחס באופן ממוקד לכל נושא ונושא, אלא לעיקרון הכללי של תיקון.
לגבי קבלה לישיבה: הדבר שונה מאוד מהנהלה ישיבה זו להנהלת ישיבה אחרת. יש ישיבות שלא מקבלות מי שלא למד בדרך שהן רוצות; יש שמכילות את כל מי שרוצה להתקדם בעבודת ד', ולא מסתכלות על מה שהוא עשה עד כה, אלא בוחנות את הכוונות והרצונות לגבי העתיד. אין כלל קבוע בישיבות, ולכן אתה צריך למצוא ישיבה שהיא אכן יודעת לקרוא את הרצונות הטובים שלך, ולאפשר לך להתפתח במסגרתן.

כל טוב ויישר כוח גדול