חיסכון לילדים מקצבאות הילדים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/12/16 10:33 כח בכסלו התשעז

שאלה

שלום, בימים אלו כל הורה צריך לבחור לילדיו תכנית השקעה לשנות התבגרותו. ישנה אפשרות להשקיע במסלול "כשר" האם זו חובה הלכתית?, האם אני צריך להתווכח עם הורי בנושא? אם הורי יסכימו אך אני יודע שהם לא משקיעים במסלול כזה האם זה ראוי להשקיע בעצמי?

תודה רבה וחנוכה שמח!

תשובה

שלום וברכה

הנושא נמצא עדיין בבירור הלכתי, בשל השאלה מהו באמת מסלול הלכתי "כשר", והאמנם המסלולים שטוענים שהם "כשרים" - הם אכן כאלה, או שהם מתמקדים בתחום אחד מסוים, אבל זה גם לא כל כך אפשרי (למשל, להשקיע רק בחברות שלא מחללות שבת), וגם מהווה חלק מ"כשרות" אבל לא את כולה (האם ההשקעות נעשות רק בחברות שמקיימות "ביומו תתן שכרו" ?).
לכן, בשלב זה יהיה נכון לסמוך על היתר עיסקא (לגבי ריבית) ועל המרחק ההלכתי בין המשקיעים ובין חברת ההשקעות (כלומר: להניח שבחברה בע"מ, ובוודאי שברמת ההשקעות הנוכחית של כל אחד - אין באמת קשר בין המשקיע ובין החברה) - עד שיתגבשו כללים מאפשרים להשקיע באמת ב"כשרות", ולא רק לקבל חותמת "כשר" על השקעה בעייתית.

כל טוב