ישיבה בבר לא כשר בלי לאכול ולשתות כלום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/12/16 19:16 כז בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

חברותיי הולכות לבר לא כשר. רציתי לדעת האם אוכל ללכת עם חברותיי לבר ורק לשבת איתן בלי לאכול ולשתות כלום?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.
מעצם עובדה שאת שואלת - עולה שאת מבינה היטב את הדילמה. אין איסור הלכתי לשבת. ברם, עצם העובדה שנכנסים למקום כזה, עצם העובדה שמאשרים בכך את הקבלה שהוא קיים בצורתו הנוכחית, וגם האפשרות שמי שמכירה אותך תסיק שהמקום הוא מקום כשר מכך שאת יושבת בו - גורמת לנקודת מוצא שלא הולכים למקום כזה.
כמובן שהדבר תלוי בנסיבות, ולעתים ישנה חשיבות עליונה, וגם תלוי במי מדובר וכדו' - את כל זה אני לא מכיר, אבל נקודת המוצא היא שלא עושים זאת.

כל טוב