כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/16 19:06 כו בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אמא שלי קנתה לי ולקרובי משפחה שלי כרטיסים להצגה עם אנשים מפורסמים.

אמרתי לאמא שלי שאני לא ילך (בלי נדר)

וכשאמרתי בקול לא אמרתי בלי נדר.

וזה ממש חשוב לה שאני ילך היא גם שילמה לכרטיסים והיא תכננה את זה לפני כמה שבועות.

1. האם זה נדר?

זה ממש דחוף כי ההצגה ביום שלישי הזה

2. שאלה שלא קשורה למקרה זה.

כאשר מישהו אומר שיעשה מצווה כלשהי אבל לא אומר מתי הוא יעשה אותה האם הוא יכול לעשות אותה גם עוד כמה חודשים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. לעניין האמירה "לא אלך" אצטט לך מדברי הרב אברהם יוסף:
נדר נחשב רק אם אומר בלשון נדר, דהיינו בתוספת המילה 'נדר', או באמירת 'הרי עלי'.
מתוך
http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=160772

2. אם לא התחייבת בלשון נדר - אז אין נדר.
אם התחייבת בלשון נדר או "הרי עלי" אבל לא עד זמן מסוים אז אין מגבלה של זמן. רק שלא תשכח שיש נדר.