שם לבת עלמא אלומה שירה נעם אורי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/07/17 18:22 כח בתמוז התשעז

שאלה

שלום הרב

ב"ה נולדה לנו בת מקסימה ואנחנו מתלבטים על השמות הבאים-

עלמא אלומה שירה רוני נעה תמר אורי ונעם.

אשמח להתייעצות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום

ראשית כל אברך אתכם בברכת מזל טוב! יהי רצון שתזכו לגדלה בנחת ובשמחה לתורה לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.

השיקול המרכזי בבחירת שם הוא *המשמעות*. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו *מטרה*. לכן יש חשיבות רבה לשמו של האדם.

אשתדל לכתוב משמעות לכל שם בפירוט ככל הניתן. וכבר אמרו חכמינו: מה שהלב חושק הזמן עושק.

עלמא פירושו עולם. זהו תרגום מן השפה הארמית. חשבו היטב על הכוונה והמטרה בקריאה לבת שלכם עולם.

אלומה זו קרן אור. ובמשמעות השניה - צרור שיבולים. "וְהִנֵּה אֲנַחְנוּ מְאַלְּמִים אֲלֻמִּים בְּתוֹךְ הַשָּׂדֶה".

מטרתנו כיהודים היא להפיץ את אור ה´ בעולם. וכן לאגד ולחבר בין חלקי המציאות ובין חלקי העם.

שירה. הפירוש ברור. "אָז יָשִֽׁיר מֹשֶׁה וּבְנֵי יִשְׂרָאֵל אֶת הַשִּׁירָה הַזֹּאת לה´ " שירה מופיעה בתורה גם בהקשר של הודיה, בני ישראל אמרו שירה כאמירת תודה לה´ על הנס הגדול. זהו שם נהדר המבטא את יסוד היהודי, שבשורש המילה יהודי נמצא עיקרון ההודיה.

רוני פירושו: שירי, זמרי. "רונִּי וְשִׂמְחִי בַּת צִיּוֹן כִּי הִנְנִי בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ נְאֻם ה´". בדומה לאשר כתבנו על ´שירה´, רק כאן בצורת ציווי ולא בשם עצם. (במלרע משמש כשם עצם- הרון שלי).

נעה על שם נועה בת צלפחד "וְשֵׁם בְּנוֹת צְלָפְחָד מַחְלָה וְנֹעָה חָגְלָה מִלְכָּה וְתִרְצָה". נועה בא מן השורש לנוע, לזוז ולהתקדם. המצב הגרוע ביותר לאדם בחייו הוא קיפאון, חוסר תזוזה. נועה בהקשר זה הוא איחול שתמיד תהיה בתנועה.

תמר על שם תמר שממנה יצא דוד המלך. וגם עץ התמר הניחן בגבהו הרב. ומכאן גם השורש המילולי של השם: גבוה. "מיתָּמר לגובה רב". זה שם המסמל עליה תמידית, גובה ואיחול לשאיפות גדולות בעז"ה. "תִימֲרוֹת עָשָׁן".

אורי *במלעיל* פירושו ציווי: האירי. האירי את הדרך לכל הסובבים אותך. "קוּמִי אוֹרִי כִּי בָא אוֹרֵךְ".

אורי *במלרע* פירושו האור שלי. משמעות ברורה. "ה´ אוֹרִי וְיִשְׁעִי"

נעם פירושו חן, נעימות, אדיבות. "דְּרָכֶיהָ דַרְכֵי-נֹעַם וְכָל-נְתִיבוֹתֶיהָ שָׁלוֹם"

לסיכום - כלל השמות טובים ואינם בעלי משמעות שלילית.

נטייתי האישית יותר לשמות: שירה, נעה ותמר.

נוסף לכל אשר כתבנו- יש לשקול את ההשלכות החברתיות של בחירת שמות מיוחדים, בהתאם לסביבה בה אתם נמצאים. (לדוגמא: כיצד יתקבל השם אלומה, השם נעם לנקבה וכדומה), משתנה לפי הקהילה והחברה.

כתוב בספרים הקדושים שבעת בחירת השם לילד מתנוצצת בהורים רוח הקודש ולכן אל לכם לחשוש, אלא להמשיך את האמונה שנתן בכם הקדוש ברוך הוא כשזיכה אתכם להיות שלוחיו בגידול הנשמה הזו!

בהצלחה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן