כתמים עם לקיחת גלולות סרזט

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/12/16 22:59 יט בכסלו התשעז

שאלה

בס"ד

הרב דני

ערב טוב

שלום וברכה,

מקווה מאד שתוכל לעזור לי בנושא הגלולות סרזט.

ילדתי את בני לפני 7 שבועות ברוך ה. אני לוקחת כעת גלולות אשר מתאימות להנקה- סרזט.

הבעיה היא הכתמים כעת, כל פעם שאני בשירותים מתפנה , אחרי הניגוב של השתן יש סימנים של דם , לפעמים אדום בהיר לפעמים אדום כזה רגיל, לפעמים הכתמים גדולים , לפעמים קטנים , לפעמים אין.

אני הולכת רק עם תחתון שחור מאז שאני לוקחת אותן. התחלתי לקחת אותן לפני 12 יום.

טבלתי פעם אחת אחרי הלידה ואז התחלתי לקחת אותן. הכתמים התחילו בערך 3 ימים ככה אחרי שהתחלתי לקחת את הגלולות

הבעיה היא שאינני יודעת מה ההלכה עם בעלי? מה מותר ומה אסור?

עוד בעיה, ראיתי פעם אחת על הגוף, בין המפסעות דם ופעם אחת כאשר ניגבתי אחרי השתן, עבר לי אדום ליד.

אשמח לעזרה גדולה , כי קיבלתי כל מיני הנחיות, כל פעם אמרו לי משהו אחר לנהוג, אני בקשר עם האירגון "נשמת"

ועוד רב אחר אמר לי דעה אחרת.

אני האמת די מבולבלת

תודה רבה

יישר כח

שיר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבן תזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים.

הכדור הנ"ל ידוע ככדור שעושה צרות (כתמים), כמו כן בנושא רגיש כזה כדאי שיהיה רב פוסק אחד ולא לשמוע הרבה קולות ודעות. על כן דעתי האישית שכדאי שתפני למכון פוע"ה (בירושלים) שהם יוכלו להדריך אותך גם רפואית וגם הלכתית. אין טעם שאני אכתוב דעתי כאשר את כבר שאלת ויש לך מספר דעות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ