לשון הרע, שם רע או דבר שקר

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 19/12/16 19:10 יט בכסלו התשעז

שאלה

שלום רב,

קראתי באינטרנט איזו טענה ביחס לדמות היסטורית, המטילה דופי חמור באותה הדמות.

קראתי גם טענות נוגדות, לפיהן מדובר בטענה שקרית.

אני עצמי איני יודע בוודאות האם הטענה נכונה או לא.

האם מותר לי לחזור על הטענה? או שמא בכך אני מסתכן בלשון הרע, הוצאת שם רע או אמירת דבר שקר?

אודה לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

הקו המנחה בסוגיא הוא: לשם מה העיסוק בו? האם יש תועלת חינוכית/ מוסרית/לימודית כל שהיא מהנושא?

אם כן, מותר לחזור על הטענות ולבררן, אם לאו - יש להפסיק את ההתעסקות. טענות אינן מתפרסמת בתקשורת אם אין אינטרס מאחוריהן (כשרות או לא).

באופן כללי, גם דברי אמת יכולים להיחשב ללשון הרע כל זמן שהמשמעות היא שלילית. לכן, רק תועלת אמיתית מצדיקה את העיסוק בנושא.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה