גיל מינימליסטי לנישואין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/12/16 15:37 יט בכסלו התשעז

שאלה

שלום רב,

אני יודעת שאין גיל מסויים לנישואים כי כל אחד ומי שהוא .. אבל בערך - מה הגיל המינימליסטי לנישואין לדעתכם?

אני בת 19 ומאוד בוגרת, ויצאתי עם מישהו שעכשיו בן 17 (כיתה י"ב) שגם הוא מאוד מאוד בוגר

נפרדנו בעיקר בגלל שאי אפשר לשמור נגיעה במשך שנים שלמות ויש לנו זמן עד החתונה .. מתי לדעתכם נוכל כבר לחזור לקשר? כמה זמן הכי הרבה אפשר לשמור נגיעה אם שנינו באמת רוצים ומאמינים?!

והאם זה בסדר שנשאר בקשר קל כזה עד שנחזור לקשר רציני של לפני נישואין?

תשובה

שלום
כמו שכתבת זה מאוד אישי, ויש בזה גישות שונות.
מאוד כדאי להתייעץ עם מישהו (רב/רבנית/מחנך/מחנכת) שמכיר באופן אישי.
באופן כללי, הגיל שלך בהחלט יכול כבר להתאים. אך הגיל שלו נראה מוקדם.
כאשר יש קשר נפשי קרוב, זה מאוד קשה להימנע מאיסורים - מגע, ייחוד, קלות ראש ועוד. זה לא נכון להעמיד את היכולת לעמוד מול יצר הרע במבחן. השו"ע פוסק שצריך להיות ריחוק בין גברים לנשים (כאשר הם לא נשואים או מאותה משפחה).
לכן לדעתי, כדאי לשים את הקשר כעת בהקפאה, עד לזמן שתחליטו (כדאי כאמור בעזרת התייעצות) שאתם בשלים לחתונה, ואז תחזרו לזמן מינימלי שנצרך בשביל להחליט באופן סופי.
בהצלחה רבה