קדושה אני מבקש - רגע של היסטוריה ל-י"ט כסליו

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/12/16 19:13 יח בכסלו התשעז

שאלה

מי שלמד קצת "תולדות ישראל" בטח יודע שהחומר על תנועת החסידות מגיע יחד עם ה"התנגדות". היו כאלה שלא הסכימו עם דרכה של החסידות. אולי גם בגלל הטראומה ההיסטורית ממשיחי שקר (הסיפור עם שבתאי צבי היה פחות ממאה שנה לפני הבעל שם טוב. ומי שלא מכיר זה הזמן לפתוח ויקיפדיה). במחנה המתנגדים היו לצערנו כמה יהודים קיצוניים. הם לקחו את הוויכוח העקרוני רחוק. רחוק מדי. הם הלשינו על רבי שניאור זלמן מלאדי (האדמו"ר הראשון של חב"ד) בפני השלטון הצארי.

השנים עברו, השלטון ברוסיה התחלף (פחות או יותר) ומסתבר שהתאפשר לצפות בתיק המאסר:

המאסר בא בעקבות הלשנה, חתומה על-ידי הירש בן-דוד. הכותב מאשים את הרבי בגיבוש חבורות של "צעירים יהודים פורקי-עול", ובסיוע למהפכה הצרפתית.

(אפשר לקרוא עוד פה: http://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=1254

תשובה

אז איך אומרים? חג שמיח!
:-)