יצחק בן שלושים ושבע רבקה בת שלוש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/12/16 19:06 יח בכסלו התשעז

שאלה

האם ישנם הוכחות ברורות מן התורה כדי להראות

למורה שלי את הדברים הבאים :

1.רבקה הייתה בת שלושה שנים שנישאה ליצחק

2.גיל יצחק בזמן העקדה היה 37 שנים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
הדברים מופיעים בפסוקים עצמם, החשבון מופיע בפירוש רש"י. להלן הציטוט המלא מרש"י עם הסברים שלי בין הציטוטים.
רש"י ספר בראשית פרק כה פסוק כ:
"ויהי יצחק בן ארבעים שנה בקחתו את רבקה. שהרי כשבא אברהם מהר המוריה נתבשר שנולדה רבקה" כמו שכתוב בפרק כב פסוק כ.
"ויצחק היה בן 37 שנה, שהרי בו בפרק מתה שרה, [ומשנולד יצחק עד העקידה שמתה שרה 37 שנה], דבת 90 היתה כשנולד יצחק", כמו שכתוב בפרק יז פסוק יז.
"ובת 127 כשמתה, שנאמר ויהיו חיי שרה וגו' (פרק כג פסוק א), הרי ליצחק 37 שנים (127-90), ובו בפרק נולדה רבקה, [המתין לה עד שתהא ראויה לביאה, 3 שנים], ונשאה".

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן