רצון להתאמה - לא בטוחה שאנחנו באמת מתאימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/12/16 16:45 יח בכסלו התשעז

שאלה

שלום הרב

אני מפחדת שאנחנו לא באמת מתאימים ורק בגלל שאנחנו רוצים שזה יצליח בינינו אז נהיה יחד ..

תשובה

שלום וברכה

לא פרטת הרבה מאוד דברים שנמצאים בקשר ביניכם, ועל כן גם אני אכתוב קצה חוט בלבד, ואם תרצי להמשיך - בשמחה:
פחד הוא מצפן רע מאוד. הוא טוב כדי לעורר למחשבה, אבל הוא לא טוב כמי שמעצב את החיים. צריך להתחשב בו, אולם לא להיכנע לו.
על כן, הפחד שלך יכול לעורר אותך אפוא לתהליך יותר עמוק של בירור הקשר ביניכם, ובעיקר: חיי הנישואין הם מסע אל ה"לוא נודע", ואתם צריכים לשאול את עצמכם האם יש לכם רצון משותף ללכת למסע זה, גם כשאינכם יודעים הרבה על העתיד. אם יש לכם אמון האחד בשני שתהיו שם האחד למען השני בכל פיתול דרך של הנישואין - יש לכם בסיס משותף. אם אין לכם אמון כזה האחד בשני - אז לא יוצאים ביחד למסע זה.

זו התחלה, ואם תרצי להמשיך - קדימה.

כל טוב ושמחות