רצון להתאמה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/12/16 16:45 יח בכסלו התשעז

שאלה

שלום הרב

אני מפחדת שאנחנו לא באמת מתאימים ורק בגלל שאנחנו רוצים שזה יצליח בינינו אז נהיה יחד ..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נישואים זה לא התאמת רהיטים זה לזה: שמים את הכיסא עם השולחן המתאים ומעכשיו הם שם יחד.
נישואים צריכים השקעה מתמדת, זה כמו חיבור בין מנורה לחשמל - רק אם זורמת שם אנרגיה יש אור.
לכן הבטחון ש"אנחנו מתאימים" הוא דווקא סכנה. זוג כזה יהיה שאנן, לא ישקיע בזוגיות והיא בסופו של דבר תשחק.
'הרצון שזה יצליח' משפיע מאוד על הצלחת הנישואים, הרבה יותר מהידיעה ש-'אנחנו מתאימים'.
אני מברך אתכם שבמשך כל החיים תשקיעו בקשר מתוך רצון שזה יצליח - כך תזכו לאהבה ואחווה, שלום ורעות.