רצון להתאמה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/12/16 16:42 יח בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני יודעת שהיה עדיף שארחיב בשאלה אבל ממש אין לי זמן פשוט .. אני אסביר בקצרה:

יצאתי עם מישהו שנה וחצי בערך , אבל היינו די ילדים. למרות זאת .. אהבה בינינו הייתה גדולה ובסופו של דבר נפרדנו בגלל שלא שמרנו נגיעה .. עכשיו, כחצי שנה אחר כך חשבנו לחזור לקשר כי שנינו מאמינים שיש פונטציאל עתידי.. הקטע הוא שאני מפחדת שמרוב שאנחנו רוצים אחד את השניה ואוהבים את מה שהיה לנו בעבר אנחנו נהיה יחד גם אם אנחנו לא מתאימים.

זאת אומרת ... שנינו מאמינים בזוגיות שלנו מאוד. כי יש לנו כנות ויש לנו אמון ויש לנו תקווה והקרבה ואת כל מה שבנינו יחד בעבר ... אבל אני מפחדת שרק בגלל שאנחנו כלכך מאמינים בנו אז נצליח.

נניח הבוקר דיברנו על זה שהוא מחמיא לי יותר מידי לדעתי והוא אמר שהוא אוהב להחמיא אז הגענו יחד לפשרה שהוא ינסה להפחית בזמן שאני אנסה לקבל אותן. -זו רק דוגמה אבל אני מפחדת שאנחנו לא באמת מתאימים ולא באמת צריכים להיות יחד אבל בגלל שאנחנו רוצים את זה אנחנו נתקן את הבעיות האלה...

בבקשה תגיד לי שאלוקים לא יתן לנו לעשות טעות ולהתחתן יחד אם אנחנו לא מתאימים ://

תשובה

שלום
כפי שכבר כתבתי לך בעבר, הצורה שבה את מתארת את הקשר, היא מעידה לכאורה בדיוק על ההתאמה.
קשר אמיתי הוא לא בהתרגשויות, אלא ברצון ובאידאלים המשותפים, ברצון הדומה להקים בית של יראת שמים, מידות ועבודת ה'. הנעימות יחד היא רק חלק מהבירור שאין פה משהו שמפריע.
רק חשוב לוודא שאכן נמצאים באותו מקום מבחינה רוחנית, ולא שצד אחד מתנהג בצורה מסוימת בשביל הצד השני בלי להאמין בזה באמת.
שיהיה בהצלחה
החלטות טובות