פמוטים שניתנו לאשתי על ידי אדם זר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/12/16 10:32 יח בכסלו התשעז

שאלה

שלום רב ,

שאלתי היא כזו , אישתי קיבלה מאחד ממכריה במקום העבודה הקודם

פמוטים במתנה ( רק הוא העניק מתנה אישית ) , כל השאר קנו לה

מתנה משותפת במסגרת מעבר למקום עבודה אחר .

יצויין כי אותו אדם הינו נשוי בגיל 50 פלוס .

האם ראוי שאישתי תברך על נרות מפמוטים אותם קיבלה מאדם

נשוי אחר , או שמא אנחנו כזוג או בני משפחה קרובים אמורים לרכוש דברי קדושה .

תודה ,

תשובה

שלום וברכה

שאלה רגישה ועדינה זו כמובן אינה שאלה הלכתית, וגם צריך להבין את כל ההקשר - מה נותן המתנה ביקש להביע דרך מתנה זו (אולי אין הוא מבין כלל את המשקל של פמוטים, ואולי להפך), וכו'.
אולם יהיה נכון בוודאי לומר שאם הדבר מפריע לך - טוב יותר לא להשתמש בפמוטים אלה, בשל השיח הזוגי ביניכם, בלי שום קשר למשמעות המתנה הזו.
בעיקר בשל העובדה שאכן פמוטים מסמלים פעמים רבות גם את קדושת השבת וגם את האינטימיות בין בני הזוג, וזה בוודאי אינו מתאים.

האם זה נראה לך ?

כל טוב