מתנה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/12/16 09:31 יח בכסלו התשעז

שאלה

שלום רב ,

ראשית ברצוני לומר לכם יישר כח על הפורום , בהחלט מוסיף ומלמד .

שאלתי היא כזו ,

אישתי קיבלה ממקום עבודתה הקודם מתנה משותפת ממכריה ,

אחד המכרים ( ורק הוא ) קנה לה במתנה פמוטים לשבת , יצויין כי הוא נשוי .

שאלתי היא כזו , האם ראוי לברך ולקדש על פמוטים אלו , אותם קיבלה במתנה מגבר אחר ( נשוי ) .

אני לתומי חשבתי שטלית , קוס קידוש , פמוטים ולמעשה כל מה שמברכים עליו בבית - ראוי שיקנו בני זוג או בני משפחה קרובים .

אודה לכם על תשובתכם ,

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית אין מניעה להדליק או לקדש ממתנה שקיבל אדם מאדם אחר. ומה לי עם הוא נשוי או לא. אנו מאמינים שאנשים נותנים בלב שלם ושמחמה ולא מתוך כוונות או מחשבות אחרות, ועל כן אין כל מניעה בכך.
אמנם אם הדבר גורם לכם הרגשות לא נוחות אתם יכולים להמנע מלהשתמש, אבל הלכתית אין כל מניעה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ