ספרים בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/12/16 14:36 טז בכסלו התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

האם מותר לקרוא ספר בשבת? במידה וכן גם ספרים רגילים שקוראים ביום חול?

יש לי תסביך עם הסיפור הזה. בזמנו כל פעם שקראתי ספר בשבת משהו השתבש לי אחרי זה.

תודה מראש

שבת שלום

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו זכתה לדיונים רבים בדורות האחרונים. בשולחן ערוך נאמר כי אין קוראים ב"שטרי הדיוטות" ובדברים הדומים לכך, ואם לומדים את השולחן ערוך בצורה מילולית מדויקת - אסור לקרוא ספרים. אולם פוסקים דנו בכך שבכלל מעמד הספרים וקיומם בחיי בני אדם שונה לחלוטין, ועל כן יש לבחון האמנם ההלכה אסרה גם ספרים במעמדם הקיים היום.
המקובל הוא לא לאסור את קריאת הספרים הרגילה בשבת, אולם בוודאי שיש להקדיש חלק ניכר מהשבת לתחום התחדשות הקדושה - בתפילה, בתלמוד תורה, בסעודות שבת, ולא להפוך את השבת ליום קריאה.

כל טוב ויישר כוח