שם לבת אור קשת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 14/12/16 23:55 יד בכסלו התשעז

שאלה

שלום וברכה,

אנו רוצים לדעת האם נוכל לקרוא לבת בשם "אור" או "קשת". אנו אוהבים את שני השמות אך:

א. השאלה האם המשמעות של השם קשת אינה שלילית, ואפשר להתייחס למשמעות המילה רק כאל תופעת טבע יפה?

ב. השם אור (וגם קשת) אינו ברשימת המומלצים כי השם הוא 3 אותיות ולא יותר, האם יש לכך חשיבות?

תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום
מזל טוב! שתזכו לגדלה לתורה לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.
[קשת] פירושו צורה מעגלית במעט. המילה קשת מורה גם על כלי מלחמה דרכו ניתן לירות חצים. ישנם עוד עצמים בצורת קשת, לדוגמה הקשת בענן שאת מזכירה בדבריך. המילה קשת לא מכוונת כלפי גיוון הצבעים אלא כלפי הצורה; יש ריבוע, עיגול, גורן, קשת.
(בנוסף, בתנ"ך מופיעה מילה זו כלשון נקיה לאיבר המין הזכרי- "עֶרְיָה תֵעוֹר קַשְׁתֶּך" בספר חבקוק פרק ג).
[אור] פירושו העדר חושך, תוספת בהירות. הקדוש ברוך הוא מכונה בספרות הקבלה והחסידות "אור אינסוף". וכן ביטויים בתלמוד של ´אור´ שה´ גנז לחכמים לעולם הבא.
השם אור משדר משמעות חיובית, לעומת השם קשת שמשמעותו מעורבת מהקשרים חיוביים, סתמיים ושליליים.
בנוסף יש לשקול האם בסביבת מגוריכם השם ´אור´ לא ייצור בלבול מגדרי (אפשר לחשוב על הטיות נוספות: אורה, אורית, תאיר וכדומה).
לגבי שם בעל שלוש אותיות - איני מכיר בעיה בכך (דוגמאות רבות: לוי, שרה, רחל, אשי, מרב, דוד, ושמי שלי).
בהצלחה רבה.