למה אין שוויון בתורה בין נשים לגברים ביחס לבגידות (וגם בכללי)?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/12/16 17:15 יד בכסלו התשעז

שאלה

לפי מה שזוכרת שלמדתי בביה"ס (ואפשר לתקן אותי אם טועה)- גבר חושד שאשתו בוגדת בו, לוקח אותה לכהן, הכהן נותן לה לשתות מים קדושים.... בגדה היא מתפוצצת אם לא בגדה הכל טוב ויפה (??!) אוקיי סבבה.

מה שלא ברור לי הוא למה לא עושים אותו דבר גם בכיוון ההפוך? כלומר למה לא עושים את אותו טקס משפיל גם לגבר שנחשד כבוגד?

למה גבר יכול להרבות נשים, לבגוד, ולהשאר "גבר" ולעומת זאת אשה לא יכולה להרבות גברים מבלי לקבל את הכינוי המגונה "זונה"??

מרגישה שמגיל ילדות מכרו לי את הסיסמאות האלה של האשה קדושה יותר, האישה רוחנית יותר ובלה בלה בלה.. סוריי כבר לא ילדה קטנה... קשה לי לקנות את התירוצים האלה.. ומרגישה שסה'כ באופן כללי ההתייחסות לאישה היא כאובייקט מיני, כרכוש. רכושו של האיש.

אשמח לתשובה.

תודה.

תשובה

שלום

נסי לכתוב שוב את שאלתך החשובה בשפה המכבדת את דבר ד' ולא בזה לו, ואשמח לענות.

כל טוב