לתת יין במתנה לגוי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/12/16 15:55 יד בכסלו התשעז

שאלה

קיבלתי במתנה יין לא כשר תוצרת ספרד.

האם מותר לתת אותה במתנה לגוי שאני מכיר, גם כדי לשמח אותו או לסתם עובד זר ברחוב כדי להימנע מהשחתה?

אני דואל גם מבחינת הנאה מסתם יינם (האם זה מוכדר הנאה) וגם מצד לא תחונם.

תשובה

שלום וברכה

אכן יש שני תחומים הלכתיים שצריך לברר.
לגבי "לא תחונם" - אין לתת סתם כך מתנה. כשיש אינטרסים שונים - נכתב כבר על ידי פוסקים רבים שמותר, כגון מתנות מסחריות לקראת השנה הלועזית החדשה וכדו'. אולם כאשר מדובר סתם כך - אסור.
היין עצמו - עקרונית לא אסור לתת, אם כי ההלכה מחייבת למנוע מצב שזה עלול להגיע ליהודי.

כל טוב