שידוך

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/12/16 03:37 יג בכסלו התשעז

שאלה

אני גרושה ואם לילדה כבר 8 וחצי שנים מחפשת שידוך טוב ולא הולך לי.

לצערי אני לא מתפללת על זה ואשמח לקבל עצה טובה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזדהה מאד אם מה שאת כותבת וכואבת.
לא קל להיות גרושה.
נטל ההתמודדות מכביד מאד כלכלית, חינוכית, נפשית, את לבד באין ספור תחומים.

גם התחום הזוגי לא פשוט בכלל.
לא מעט אנשים בסטטוס הדומה לשלך איבדו אימון במוסד הנישואין ולמעשה מקבלים הצעות של אנשים המחפשים קשר לטווח מוגבל בלי התחייבות ארוכת טווח.
לא מעט גרושות עומדות בפני דילמה לא פשוטה במהלך הפגישות מכיוון שהגברים לא ממהרים להזדרז לאור ניסיון העבר והנשים לא רוצות לעבור את גבולות ההלכה. מדובר בניסיון לא פשוט וראוי היה שכולנו ננסה לדאוג לעתידה של אשה המשלמת מחיר פעמים רבות בלא אשמה.

ובכל זאת יש דרכים לקבל הצעות:
שדכנים
דרבון חברות או בני משפחה למאמץ
אתרי היכרויות
ועוד

לכן אני רוצה לחזור לראש דברייך:
מדוע אינך מתפללת על דבר כ"כ חשוב?
הנחלשה האמונה בה'? אבד הרצון להינשא?

מה רצית להדגיש בדבריך אלה?

אשמח לתשובתך

eyfy156@gmail.com

בברכה

אליהו