כשרות תבניות בתנור

חדשות כיפה רבני כושרות 12/12/16 13:53 יב בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בתא התנור הבשרי שלי יש תבנית אפיה. בדרך כלל התבנית משמש לצורך אפית עוגיות ושמים על התבנית תמיד נייר פרגמנט ועליו את העוגיות.

לאחרונה בתי הכינו מאפה בשרי, בצק ובתוכו בשר טחון ושמה את המאפה על נייר פרגמנט בתבנית הפרווה. האם העוגיות שנאפו בתבנית זו הופכות להיות בחזקת בשריות או נשארו פרווה?

תודה מראש,

תמר

תשובה

אין מושג כזה "חזקת בשרי" בהלכה.
עיין
http://www.kosharot.co.il/ask_show.asp?id=51972

לעניות דעת כושרות הנייר אפיה אינו חוצץ בין האוכל לבין התבנית ולכן אנו מחשיבים את זה כאילו זה נאפה באופן ישיר על התבנית.