דתיה וחילוני גמור

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/12/16 22:38 יא בכסלו התשעז

שאלה

אני בקשר עם מישהו שאני מאוד רוצה אני את הקשר איתו והבעיה ענקית שלי שהוא ממש כופר אני לא יודעת איך הגעתי אליו באמת זה היה טעות לדעתי ומאוד "מתבאסת" שאני מתחילה להתאהב בו אני רוצה להמשיך עם הקשר אבל אני לא יכולה כי הוא ממש כופר והוא לא הכי בעיניין להתחזק או לחזור בתשובה אני לא רוצה שתגיד לי אם להשאר איתו או לא אלא אני רוצה שתתן לי עצה או כמה עצות שאני יכולה לעשות בשביל לנסות להחזיר אותו בתשובה אפילו רק קצת

בתודה :)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אי אפשר לשכנע אדם לחזור בתשובה במצב כזה,

בדרך כלל תשובה היא תנועה פנימית של האדם מרצונו החפשי,

וכשהוא רוצה - הוא מוצא את הדרך לקבל עזרה,

אבל אם הוא לא רוצה - לא לנסות, זה רק יכול להרחיק.

אגב, גם את צריכה לחזור בתשובה ולא לתת לרגש לרדות בך לשלוט עליך ולהוליך אותך למקום שלא תתחברי אליו מבלי לשנות אותו.

בברכה,

דני ארגמן