בישולי גויים

חדשות כיפה רבני כושרות 08/12/16 22:46 ח בכסלו התשעז

שאלה

1. אם גוי מערבב את המאכל לאחר שיהודי הניח אותו על האש, האם זה אוסר את המאכל?

2. מה ההגדרה של 'עולה על שולחן מלכים?

תשובה

1. לא אוסר
2. קשה מאד להגדיר זאת היום. היום אין מלכים. האר"י, לפני 500 שנה כתוב שגם שרים כלולים בזה. אבל היום הבן אדם שר ומחר הוא בבית הסוהר. החיד"א, לפני כ200 שנה כותב שזה כולל אנשים חשובים. יש מפוסקי זמנינו שאומרים שכלול בזה כל דבר שמגישים אותו בחתונה. אומרים בשם החזו"א שאמר שהיום גם כלול בזה סרדינים כי מלכת אנגליה מין הסתם אוכלת אותם לארוחת בוקר. ויש עוד דעות.