יוצא לאור, אל חיים חדשים.."- דבר תורה לשבת ארגון תשע"ז

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/12/16 21:37 ח בכסלו התשעז

שאלה

בע'ה

חברים יקרים, ה' עמכם!

השבת נציין את שבת הארגון , כאשר הנושא השנה הוא "ופרצת!".

ניסיתי לחשוב היכן בתורה הייתה איזו פריצה, יציאה.

בהשגחה פרטית, השבת פרשת "ויצא", בע'ה ננסה להקביל בין היציאה הזו, לשבת המיוחדת הזו, אל עצמנו.

יעקב אבינו, בסיום הפרשה הקודמת, נראה כיוצא בשליחות אמו ואביו לחפש לו אשה בחרן, שליחות משמחת מאין כמותה.

אולם בפועל-למי שעקב אחר הקורא בתורה- יציאתו של יעקב היא בריחה מפני אחיו עשו שרוצה להרוג אותו לאחר לקיחת הברכות.

היציאה הזו מלווה בחשש כבד מצד יעקב, חשש שלא מאמין כבר בכוחותיו ובזכויותיו (" אִם יִהְיֶה אֱלֹקִים עִמָּדִי "). יציאה שמועד יציאתה מתחיל, אך מועד סיומה אינו ידוע.

הפרשה הזו למעשה חושפת בפנינו הרבה מהקשיים שעברו על יעקב בעקבות היציאה הזו(וקצרה היריעה מלהכיל..),

אבל- וכאן מגיעה האבל הגדול-

ב"ה כולנו יודעים את סופו של תהליך היציאה הזו-יעקב הקים את עם ישראל!

מניין נשאב הכח להתמודד לאורך כל הדרך מאז אותו היציאה אין ביכולתי להשיב, אך אני מניחה שלנעשה בתחילת היציאה הזו יש השפעה גדולה: עם יציאת יעקב, ה' מתגלה אליו ואומר " וְהִנֵּה אָנֹכִי עִמָּךְ, וּשְׁמַרְתִּיךָ בְּכֹל אֲשֶׁר-תֵּלֵךְ.. כִּי לֹא אֶעֱזָבְךָ ", מעין ברכת הדרך לדרך צלחה מאת ה' יתברך.

ומה לנו?

כל אחד מאיתנו, עם יעקב-עם ישראל, נושא בתוכו בחינה מסויימת של יעקב אבינו.

מכח אותה בחינה, אדם נדרש לצאת מעצמו, לפרוץ את מה שמונע ממנו להתקדם ולחולל מהפכות בעולמו האישי, ומתוך כך בעולם כולו.

אכן, תחילתה של הפריצה לא תמיד קלה, פעמים רבות מלווה בחשש ואולי בחוסר אמון ביכולת שלנו להתמודד ולצאת. אך זכרו כי בכל יציאה שכזו " אָנֹכִי עִמָּך".

על רגל אחת, ברצוני להוסיף עוד פריצה אחת, הייתה זו של הבעל שם טוב שנשא את דגל החסידות, עבודת ה' מתוך שמחה ובהתלהבות, ולו נאמר "לכשיפוצו מעיינותיך חוצה".

אני חיה באמונה, כי בכל אחד ואחת מסתתר מעין של כוחות ותכונות שייחודיים רק לו, ומה שנדרש ממנו הוא-לברר מהו אותו מעין, ולהפיץ אותו!

בנימה אישית , ברצוני להודות לתנועת בני עקיבא שבזכותה עשיתי יציאות חשובות בחיי, מצאתי בי מעין של רעיונות ואידיאלים , ואני תקוה שהם ימשיכו ללוות ולהנחות אותי בהמשך הדרך.

בברכת חברים לתורה ועבודה,

שבת שלום!

מעיין וחברים מקשיבים

maayanbk

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן