איך מזוזה קטנה מונעת מאלוקים הגדול?

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 08/12/16 18:43 ח בכסלו התשעז

שאלה

בס"ד

קראתי כאן באתר תשובה של אחד הרבניפ וסה הוא כתב "התורה אמרה על המזוזה וכתבם על מזוזות ביתך ובשעריך - למען ירבו ימיכם וימי בניכם. ואם היא לא בסדר לגמרי או חלקית - אלוקים לא יכול להשפיע שפע גדול."

אפשר לשאול למה? זאת אומרת, לא הבנתי - אם המזוזה לא בסדר זה מונע מה" לתת לנו שפע? מב בטעם בזה? איך דבר כזה רטן מונע נאלוקים שהוא גדול וכל יכול לבשפיע עלינו? ומה אם אדם פשוט לא יודע שבמזוזה שלו לא תקינה?

תשובה

לא המזוזה שומרת ולא המזוזה משפיעה ולא המזוזה מונעת
ה' אמר אם תעשו רצוני ואם תעשו רצוני אני ישמור עליכם בדוגמא שלנו תשימו מזוזה למזוזה יש תנאים והלכות תעשו כמו שאמרתי אני ישמור עליכם
ולכן אם אדם שם מזוזה פסולה הוא לא עשה מה שה'אמר ולכן הוא לא שומר לא שהמזוזה מונעת ולגבי ידיעה ניתן לתת מזוזה לבדיקה