חיסכון עפי ההלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/12/16 17:01 ו בכסלו התשעז

שאלה

שלום

בתוכנית "חיסכון לכל ילד" מוצגת אופציית חיסכון לפי ההלכה. האם שאר האופ אינן לפי ההלכה ואסור להירשם אליהן?

תתודנ

שמרית

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אי אפשר לומר שכל שאר התוכניות אינן כהלכה, אמנם יש בעיות הלכתיות אבל רוב כספי עם ישראל (אפילו המקפידים ביותר) מושקע בתוכניות כלליות שיש בהן בעיות של ריבית ועבודת שבת. התכנית המוזכרת היא ללא בעיות של ריבית וכן כמעט ללא חשש עבודות שבת, כיוון שהם עובדים עם אגרות חוב ממשלתיות שיש להן היתר עיסקא ובכך אין בעיית ריבית וכן אין עובדות בשבת (כמעט). על כן לכתחילה עדיף להניח חסכון בתכניות שהן כהלכה, ובייחוד שתכניות אלו נועדו לצורך הילדים. אבל אין חובה להוציא השקעות ולהעבירם למסלול כשר, אלא שיש בכך עדיפות.

שבת שלום וחג אורים מאיר
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ