שקר כדי להימנע מפגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/12/16 00:54 ו בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!

שיקרתי למישהי- אמרתי שאכלתי מהעוגה שלה (היא לא שומרת על כשרות ומאוד לחצה עלינו לאכול) ושהיא טעימה- ולא אכלתי.

מה הרב מציע שאני אעשה בעניין?

הבעיה היא שאני לא היחידה- אם אני אגיד לה שלא אכלנו כולנו- היא עלולה להיעלב. בעיקרון היא יודעת שאנחנו אף פעם לא אוכלים אצלה- אבל היום משום מה היא לא הפסיקה ללחוץ עלינו ולשאול אם אכלנו. נראה היה שהיא ובעלה ממש נעלבים מחוסר היחס על ההשקעה שלה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כתוב משנים מפני השלום, והקב"ה אפילו שינה בדבורו ובלבד שלא יגרם איזה פגיעה, ועל כן נראה שאם עשיתן זאת לצורך השלום אין כל צורך בתשובה, וכפי שכתב הקב"ה שראוי ששמו ימחק בשביל השלום. ואדרבא הקב"ה ישלם שכרכם שלא רציתם לפגוע באדם מישראל.

שבת שלום וחנוכה של אורה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ