קבלת תרומה על נזקי השריפה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/12/16 17:59 ד בכסלו התשעז

שאלה

שלום לרב,

ביתי נפגע בגל השריפות וקיבלתי צ'ק מהסוכנות היהודית בסך 4000 ש"ח תחת הכותרת "מענק לנפגעי השריפה" (זוהי תרומה מיהודי בוסטון כמדומני). אף על פי שנגרמו לי נזקים רבים אני יכול להסתדר בלי הכסף הזה.

מה הדבר הראוי לעשות ?

לא לקבל את התרומה ? לקבל את התרומה ? לקבל את התרומה ולתרום לארגון נזקקים אחר ?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין סיבה שלא להשתמש בכסף הזה, שהוא כסף של שותפות סולידרית.
לא אתם בקשתם אותו, ואין זה בגדר נהנה מן הצדקה ואינו זקוק לה, שכן מדובר כאן בסולידריות ייעודית לנושא זה.
כמובן שמותר לכם לעשות עם הכסף דברים טובים אחרים, אולם כאמור - אין סיבה שלא לקחת אותו.

כל טוב ויישר כוח