בגדים שכיבסו אותם בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/12/16 16:49 ד בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

זה ממש ממש דחוף אז אשמח אם תענה בהקדם האפשרי.

בבית שלי חלק מבני המשפחה שומרים שבת וחלק לא.

אחד מבני המשפחה מכבס את הבגדים והרבה מהבגדים שלי הוא מכבס בשבת.

חשוב לי להגיד שלא רק את הבגדים שלי הוא מכבס בשבת.

האם מותר ללבוש את הבגדים האלה?

כי היו פעמים שכיבסתי לבד ואז הוא התעצבן עליי ואמר לי שבגללי הוא לא מספיק לכבס.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לכתחילה יש להקפיד לכבס לבד ולא לתת למכבס שיכבס בשבת. ואפילו אם יכעס יש להסביר לו שאין רצונך שיכבסו בשבת וכפי שאת מכבדת אותו כך הוא יכבד אותך, וכדברי הפסוק וכמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם, על כן בקשי שתכבדו אחד את השני, אבל אם ירצה דוקא בשבת יש להשתדל ולא לתת לו לכבס את הבגדים שלך. אבל אם בכו"א כיבס אפשר ללבוש לאחר פרק זמן במוצאי שבת.

שבת שלום וחנוכה של אורה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ