חינוך

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 04/12/16 09:26 ד בכסלו התשעז

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול שאלה לגבי חינוך. מהי הדרך הטובה ביותר לחנך את הילד שלי? האם ישנם מקורות תורניים מהם אוכל לשאוב וללמוד על חינוך? האם ישנו הבדל בין חינוך לאילוף?

בכלל אשמח אם הרב ירחיב בנושא

תשובה

שלום וברכה

הדרכות חז"ל בנושא חינוך מפוזרים בש"ס ובספרים אחרים, כך שקשה להצביע על ספר שמרכז את הכל.

ישנם ספרים בדורנו שעוסקים בתפיסות חינוכיות שונות כדוגמת הרב אלישע אבינר, ואחיו הרב שלמה אבינר ועוד..., הנה לינק:
http://www.levavot.org.il/ספרי-חינוך-מומלצים/

חינוך זהו הקניית ערכים, דרך ארץ ותפיסות עולם, המתחנך עובר תהליך עמוק והזדהות שכלית ורגשית עם הנושאים עימם. ואילו אילוף זהו הקניית הרגלים בלבד, הכל נשאר באופן חיצוני ללא הבנה והשתייכות עמוקה לנושא.