מה לעשות אם התנהגתי באכזריות?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/12/16 23:54 ג בכסלו התשעז

שאלה

היי, דבר ראשון אני ממש מעריכה את זה שאתה מקדיש מזמנך לענות על שאלות , זה ממש לא מובן מאליו.

אוקי רקע קצר לשאלה שלי:

אני בת דתייה בת 18 והכרתי מישהו בתנועת הנוער שלי, היינו חברים מאוד טובים במשך כמעט שנתיים עד שזה כבר הפך ללצאת כמו זוג... לי זה לא כל כך היה מתאים כי אני לא חושבת שחבר בגיל הזה זה נכון אבל אני לא כל כל טובה בלהגיד לאנשים מה שלא נעים /מתאים לי .

ניסיתי כל הזמן להגיד שאני לא רוצה חבר והוא גם ענה שהוא לא מעוניין בחברה , אבל כן הרגשתי שהוא ״בעניין שלי״ ולא רציתי לפגוע או לנתק את הקשר איתו אז המשכנו לצאת.

אחרי זמן זה כבר ממש העיק עלי וחברות לחצו עלי להגיד לו דיי ושאני לא רוצה להפגש איתו, כבר הרגשתי רצון ממש חזק להתרחק מימנו...

אז החלטתי להפסיק לענות לו להודעות ואם לענות אז יבש.. גם אמרתי לו שלא מתאים לי שאנחנו נפגשים והוא קצת לחץ עלי ועשה לי ריגשי. בסוף הכל יצא משליטה והתחלטתי להתנהג מאוד באכזריות ופגע י בו מאוד, אני מצטערת על איך שהתנהגתי אבל אני לא רוצה איתו קשר ואני לא יודעת מה לעשות, לבקש סליחה? איך?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא ברור באיזו אכזריות מדובר,

אבל אם אמר לו לא ברור והוא המשיך ללחוץ וגם לעשות לך מצפון אז הוא נושא באחריות התגובות, כמובן באופן סביר.

בכלל חברות שלך צודקות, ואת צריכה ללמוד לומר את דעתך ולהביע את רצונך בקול צלול וברור מבלי לפגוע באחרים,

צריך לרכוש את המיומנות הזו, זה נקרא אסרטביות,

יש קורסים בנושא יש ספרים וגם הרצאות קצרות ברשת.

קשה לבנות זוגיות כשלא יודעים להביע צרכים בצורה ברורה,

זה קשה גם לבן הזוג, הוא לא יכול לשער באיזו מידה דברים לא מתאימים לך.

לענין הסליחה, אם מדובר בסינון וכדומה את לא צריכה לבקש סליחה,

אמרת לו שלא מתאים לך והוא המשיך לנדנד - שישלם את המחיר.

בברכה,

דני ארגמן