שכר תיווך דירה בבלעדיות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 03/12/16 23:47 ג בכסלו התשעז

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה

ראיתי דירה למכירה ביד 2 לפני שנה לא דרך תיווך אלא באופן פרטי, ובאותו זמן לא הסתדר לי לקנותה, ובמשך השנה הזו הדירה עברה למתווך לבלעדיות , ולאחר שנה התענינתי שוב אצל בעל הדירה אם הדירה אקטואלית ואמרו לי שכן, ובשעה טובה נסגרה עסקה וקניתי את הדירה, וכעת טוען המתווך ממני שמגיע לו שכר תיווך, ואני כלל לא מכיר את המתווך ולא פניתי אליו אלא היה לי טלפון של בעל הדירה ששמרתי מלפני שנה. ויש לציין שביום שחתמנו חוזה כבר נגמרה לו למתווך הבלעדיות על הדירה. האם אני צריך לחשוש לטענה שלו שמגיע לו שכר תיווך? כי הוא טוען שהוא עבד על הדירה קשה בפרסום חזק וגם היה לו קונה שברר על משכנתא וכמעט שהיה סוגר על הדירה ואז הוא היה מקבל שכר תיווך ובגלל שאני קניתי את הדירה הפסדתי אותו מזה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
בשעה טובה ומוצלחת. מאחל לכם יישוב טוב.
לפי הדברים שאתה מציג - המתווך לא הועיל לך במציאת הדירה ואתה פטור מתשלום דמי התיווך.
יחד עם זאת, אין דנים דין ממונות ללא שמיעת שני הצדדים, לכן עליכם לפנות לדין תורה מסודר בו יוצגו שני הצדדים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן