טלפון שנקנה בשבת

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 03/12/16 18:37 ג בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

סליחה על אורך השאלה

יש חשש שהפאלפון שלי נקנה בשבת, לא אני קניתי אותו אחד מבני המשפחה קנה לי.

לפני כמה זמן הפסקתי להתשמש בו בלי נדר בגלל שהוא נקנה בשבת, וזה טלפון יקר ויש מצב שאמרתי בקול שאני לא ישתמש בו בלי נדר. וכשאמרתי בקול לא אמרתי בלי נדר. וגם אמרתי שאני יקנה לבד חדש וזה ממש יקר ואני בסה״כ בת 14.

מה עליי לעשות?

אני לא יכולה להיות בלי פאלפון ואני ממש בבעיה.

חשוב לי להגיד שהפאלפון שלי לא כשר

אשמח אם תענה בהקדם האפשרי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יש כאן שני עניינים:

א. מלאכה שנעשתה בשבת - במקרה שציינת יהיה מותר להשתמש בפלאפון.( שו"ע סימן שיח).

ב. חשש לנדר הוא בעיקר בנושאי מצווה. ולכן, בגלל שאמירתך נבעה מרצון לא להשתמש בפלאפון שנקנה בשבת, יש חשש לקיום נדר- ולכן תאמרי בפני שלושה התרת נדרים ויהיה ניתן להשתמש בפלאפון.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן