קעקוע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/12/16 20:13 ב בכסלו התשעז

שאלה

שלום הרב,

זה דבר ידוע שיש איסור על שריטת קעקועים בעור. אבל לאחרונה כשבדקתי פה את הנושא, ראיתי שאמרו פה בעבר שיש מחלוקת אם על פי ההלכה מותר לקעקע קעקוע שהוא לא משהן כתוב (כלומר: אותיות). רציתי לברר את הנושא. האם האיסור חל גם על דברים שהם לא אותיות? (צורות וכדומה)

תשובה

שלום וברכה

במאמרים שונים העוסקים בנושא איפור קבוע והיחס בינינו ובין קעקוע - אכן עולה הסברא שקווים או שרטוטים אחרים - אפשר שהם קלים יותד מבחינת רמת האיסור. אולם, כאשר מדובר בציורים - נראה לי כי יש לראות בהם יותר "אותיות" מאשר "קווים". מעבר לכך, איני מכיר פוסק אחד שקיבל את הסברא הזו ואמר כי ציורים מותרים.

כל טוב