הפרשת מעשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/11/16 20:16 כח בחשון התשעז

שאלה

ערב טוב כבוד הרב.

האם צריך להפריש מעשר בצורה הרגילה כאשר פירות שעדיין לא עברו מעשר מעורבבים עם אלה שעברו? (פירות מאותו הסוג ולכן לא ידוע אילו עברו ואילו לא)

בנוסף, לפי מה שהבנתי, צריך להפריש מעשר גם על פירות (וירקות?) שקונים בשוק, משום שלא ידוע אם עשו להם מעשר. אך כיצד ניתן לדעת (מבחינת ערלה) אם העץ ממנו נקטפו הפירות ננטע לפני יותר משלוש שנים?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א. אני לא בטוח שהבנתי את השאלה. בכל מקרה, אם התערבו פירות מעושרים ופירות לא מעושרים - חייבים להפריש, אבל כמובן לפי חשבון, כלומר מעשר בכמות של כל הפירות, אלא של כמות הפירות שהתערבבה.
ב. יש לוחות של ערלה. בדרך כלל, ברוב המקרים, כמעט ואין בעיה של ערלה, אלא בפירות מיוחדים, אבל תמיד עדיף לקנות במקום עם הכשר, עם לפי הלוחות.

כל טוב