איך עובדים על הרצון?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/11/16 17:34 כו בחשון התשעז

שאלה

הי, אשמח לתשובה מהירה.

אני יודעת שכדי לכוון את המטרה שלי בחיים אני צריכה רצון לדברים מסוימים. אני צריכה לרצות דברים ספיציפיים כדי לכוון את עצמי לעבודת ה'. איך מגבירים את הרצון?? איך רוצים רק אמת ולא שקר ח"ו?

תודה על כל מה שאתם עושים, אתם עושים עבודת קודש!!

תשובה

שלום לך,
אני רואה שביקשת תשובה מהירה ומצטערת שזה לא יצא כל כך מהר..
איך מגבירים את הרצון? שאלת השאלות!!
הרי כולנו רוצים דברים ובד"כ קורה שיש פער בין המצוי לרצוי..
מה מעכב? מסילת ישרים מדבר על כך בפרק של מפסידי הזהירות, הוא מדבר על עיסוק וטרדה עולמית- יצר הרע מנסה לגרום לנו להיות עסוקים כדי שלא יהיה לנו זמן לחשוב ולרצות להתקדם. על החברה- שלפעמים משפיעה עלינו לא טוב, ועל השחוק- שאם אתה הופך כל דבר להיות מצחיק אז אתה לא באמת חושב על הדברים הרציניים ואז אתה הולך לאיבוד.
אני חושבת שכדי להגביר את הרצון אפשר לעשות את ההפך.
קודם כל לפנות זמן. זמן לתכנן, זמן להשקיע בתכנון הזמן שלנו כך שיכלול את מה שאנחנו רוצים שיהיה.
לעשות תוכנית עבודה של מה שאת רוצה להשיג ואיך בהדרגתיות את מגיעה לכך. מתחילים ממשהו קטן ולאט לאט מתקדמים עוד. לא ממהרים!! אנחנו רוצים לבנות משהו יציב ובהצמדה ולא לקפוץ מדרגות.
זמן ללמוד את הדברים כדי לרצות יותר להיות עסוקים בטוב (להתעורר לטוב) אפשר ללמוד מסילת ישרים או כל ספר מוסר אחר שמעורר את הרצון והדרך לעבוד את ה´..
זמן כדי לעשות חשבון נפש כדי לראות אם אני עושה את מה שרציתי.
בנוסף זה החברה- ספר החינוך כותב ש"אחרי הפעולות נמשכים הלבבות"- כשאדם עושה משהו זה משפיע לו על הנשמה. פעולות טובות משפיעות טוב ופעולות פחות טובות משפיעות פחות טוב.
כשמתחברים לחברה טובה, שעוסקת בטוב, הופכים להיות טובים יותר וגם הרצון מושפע בהתאם.
הדבר הנוסף זה השחוק- מה ההפך בזה- לא להתבייש לחשוב מחשבות רצציניות ועמוקות.
זה בסדר לשמוח ולצחוק אבל צריך שזה יתפוס מינונים מסוימים בחיים ולא את כל הזמן.
את שואלת איך רוצים אמת ולא שקר? זו באמת עבודת החיים שלנו. יצר הרע עובד חזק אצלנו, כל החיים.
והתפקיד שלנו זה בדיוק בנקודה הזו שבה לא מספיק חזקה לנו האמת, או הדרך לבחור באמת, דווקא שם אנחנו צריכים להתגבר בתחבולות שכתבתי למעלה ולבחור באמת- בטוב. ולדעת שגם אם לא הצלחנו בזה בנקודה מסוימת אנחנו לא נופלים ולא מתיאשים- כי אנחנו יודעים שגם זה חלק מההתמודדות. שהקב"ה רוצה בצמיחה ובהתקדמות שלנו, רוצה בצשובה וכל המחשבות המייאשות שמתלוות לנפילות שלנו הם היצר הרע שרוצה לבלבל אותנו שנבחר בשקר.
לכן דווקא פה צריכים הרבה אמונה בטוב שלנו, בנשמה הטהורה.
מקווה שנתתי כמה כיוונים,
את מוזמנת לפנות אלי למייל, נעמה tepernaama@gmail.com