פסיקת הלכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/16 21:32 כא בחשון התשעז

שאלה

שלום וברכה! ברצוני לשאול, האם אדם שבקיא בהלכות אך לא הוסמך לרבנות, יכול לפסוק הלכה? והאם כל אדם יכול לפסוק הלכה, בהנחה שהוא שומר מצוות? תודה.

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה מורכבת וארוכה.
באופן עקרוני, כדי לפסוק לעצמו מה לעשות, אין צורך בתואר רבני, אלא בהיות האדם תלמיד חכם ובקיא בהלכות, ובעל רצון אכן לעשות את מה שההלכה מחייבת.
אולם, כאשר מדובר בתפקיד של פוסק הלכות - עקרונית יש צורך בהסמכה, שכן היא המבטאת את ההמשכיות והרצף של מסירת התורה בעם ישראל.

כל טוב